77276
Książka
W koszyku
Organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy / Wojciech Żabicki. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, cop. 2005. - 114, [2] s. : rys., pl., wykr. ; 24 cm.
(Kucharz Małej Gastronomii.)
Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII przeznaczony dla uczniów zasadniczych szkół zawodowych, do nauki przedmiotu - organizacja, bezpieczeństwo i higiena pracy w zawodzie: kucharz małej gastronomii. Uczy obowiązujących przepisów prawnych i norm z zakresu bhp, umiejętności określania czynników wpływających korzystnie i szkodliwie na zdrowie i zdolność do pracy, ochrony zdrowia w czasie pracy zawodowej. Zapoznaje z obowiązkami kierownictwa zakładu pracy oraz pracowników i służby bhp. Uczy też rozpoznawania przyczyn wypadków, zagrożeń, szkodliwości i chorób zawodowych.
Status dostępności:
Muszyna - wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. [116].
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Do nauczania zawodu "kucharz małej gastronomii" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.
Uwaga dotycząca finansowania
Tyt. dotowany przez Ministra Edukacji Narodowej i Sportu.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej